VALTRAINING

Valtraining

Locatie: Wij verzorgen deze training in ons sportcentrum of op locatie. U kunt denken aan (basis) scholen en (voetbal) verenigingen.

Wij geven val training aan alle leeftijden individueel en in groepsverband. De valtraining bestaat uit het aanleren van een juiste valtechniek. Er is ook training specifiek voor ouderen.

We verzorgen deze training ook voor (basis) scholen en (voetbal) verenigingen.
Vaak komen er mensen bij ons die één of meerdere malen in één jaar tijd gevallen zijn of die bang zijn om te vallen.

Uit onderzoeken komt naar voren dat de kans op vallen toeneemt naarmate men ouder wordt. Ongeveer één op de drie 65-plussers valt jaarlijks één of meerdere keren. Dit vallen kan nare gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld een gebroken heup of pols, een hoofdwond of een hersenschudding. Het is daarom belangrijk om het vallen zo goed mogelijk proberen te voorkomen. Om een beeld te krijgen of iemand veel risico heeft om te vallen is er ‘valpreventie en valtraining’ in het leven geroepen, waarbij indien nodig een valscreening afgenomen kan worden.

VALTRAINING

U betaalt €29,50 per training. Voor een cursus van 5 trainingen betaalt u €125 Wilt u de training met meerdere personen volgen dan kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen contact met u op en stemmen het tarief af op uw wensen.

Wat houdt valtraining in?

Wat houdt valtraining in?

De valtraining bestaat uit het aanleren van een juiste valtechniek. Hierbij denkt men meteen: “Als ik val kan ik toch niets doen. Ik lig op de grond nog voor dat ik het weet.” Tijdens de valtraining zal men ondervinden dat dit niet juist is en dat men daadwerkelijk nog iets kan doen voordat de grond geraakt wordt.

Bij het aanleren van de juiste valtechniek wordt er een zachte valmat gebruikt. Tijdens de eerste keer wordt er kennis gemaakt met de mat in een veilige positie (aan de grond). Vanuit deze positie wordt de valtraining gestart. Als alles goed gaat, gaan we verder opbouwen. Afhankelijk van de situatie(s) waarin men ooit is gevallen, proberen we de situatie(s) deels na te bootsen voor de training. Dit geeft dan uiteindelijk meer zelfvertrouwen en kan de angst om te vallen doen verminderen, maar het zorgt er ook voor dat, als men valt, de val op een juiste manier opgevangen wordt.

Voor wie is de valtraining?

Valtraining is geschikt voor iedereen, maar is voornamelijk bedoeld voor mensen die één of meerdere malen in één jaar tijd gevallen zijn,
of voor mensen die bang zijn om te vallen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u ook meer weten over de kosten dan kunt u het contactformulier invullen.

Scroll to Top